Žiga Bunič

Žiga Bunič

Johnny Casino in Spremljevalni vokal

Žiga Bunič se je rodil 7. septembra 1990 v Ljubljani.

Že v zgodnji mladosti se je srečal s petjem in igranjem. Poje v različnih pevskih zasedbah od zborov do vokalnih in akustičnih glasbenih skupin pa do muzikalov. Že več kot desetletje sodeluje z vokalno skupino Gloria in poje v Mladinskem pevskem zboru Vič. Zadnjih nekaj let je svoje umetniško udejstvovanje razširil še na igranje raznolikih vlog v predstavah na odrskih deskah, posoja glas junakom risanih filmov v organizaciji različnih produkcijskih hiš ter kot moderator povezuje javne prireditve.

Lahko ga slišite na Radiu 2 in tudi na radiu Ognjišče, kjer aktivno sooblikuje tedensko tematsko oddajo A štekaš, namenjeno predvsem mlajši populaciji.

Nekaj let nazaj se je začel intenzivno in predano ukvarjati s kombinacijo petja, plesa in igre v muzikalih. Trenutno je aktiven v muzikalih Mamma Mia!, Alpska saga, Veronika Deseniška in Pepelka. Od leta 2015 se udeležuje muzikalnih delavnic Broadway I Love, kjer nabira novo znanje, ki ga z veseljem in uspešno uporablja pri vsakodnevnem plesu, igri in petju. Preizkusil se je tudi pred kamero v nanizankah z malih ekranov, v manjši stranski vlogi v nanizanki Ena žlahtna štorija, letos pa je kot statist pevec sodeloval tudi pri snemanju filma oziroma slovenskega muzikala Butalci.

Poleg sinhronizacije risanih filmov se ukvarja tudi s posojanjem glasu in podobe za  oglasna sporočila in spote ter občasno sodeluje z ZiZi’s production (podjetje za televizijsko oddajanje in medijsko produkcijo).