Tatjana Radišić

Tatjana Radišić

Kostumografinja

Tatjana Radišič se je rodila leta 1973 v Srbiji. Diplomirala je na Fakulteti likovnih in uporabnih umetnosti v Beogradu v razredu prof. Milanke Berberović.

Kariero je začela v Srbiji. Kasneje je nekaj časa živela in delala v ZDA. Kreirala je kostume za več kot sto gledaliških predstav, muzikalov, oper in filmov. Delala je za televizijo in komercialne produkcije tako v Srbiji kot tudi v tujini. Sodelovala je s številnimi gledališkimi hišami med katerimi so: Disney world, Spertus muzej in Muzej sodobne umetnosti v Chicagu, Proyect Y (z Eltonom Johnom in Paulom Simonom), Steppenwolf Theatre, Goodman Theatre, Court Theatre, Redmoon Theatre, Drury Lane Theatre, American Theatre Company in mnogi drugi.

Je dobitnica številnih priznanj in nagrad, med katerimi so: nagrada za najboljši kostum na Festivalu profesionalnih gledališč Vojvodine za predstavi Cezar in Most na Drini, nagrada za najboljšo scenografijo na Festivalu Joakim Vujić za predstavo Životinjska firma,  nagrada za najboljši kostum v predstavi Zona Zamfirova na Festivalu Dani komedije v Jagodini, nagrado za kostum v predstavi Trpele v Beogradskom dramskom pozorištu in mnoge druge.

V letih 2008, 2009 in 2010 je bila nominirana za prestižno ameriško nagrado Joseph Jefferson za najboljšo kreacijo kostuma.

Sodelovala je v predstavah (izbor): Kad bi Sombor bio Hollywood – NP Sombor, Strah i Beda treceg Rajha – NP Pristina, Fantom iz Opere, Sweet Charity, Viktor Viktorija, Zona Zamfirova – Pozorište na Terazijama, Koštana, Na Drini ćuprija – SNP Novi Sad, Prosjačka Opera – NP Sarajevo, Sonet 66 – Csiky Gergely Teatar Temišvar, Cezar – Budva grad Teatar, Kad su cvetale tikve, Trpele – BDP Beograd, Tri Musketira, Don Kihot – HNK Rijeka, Okovani Prometej – NT Temišvar, Kauboji, Murlin Murlo, Mirandolina – NP Kikinda, Leda – Toša Jovanović Zrenjanin.