Simona Vodopivec Franko

Simona Vodopivec Franko

Strokovna svetovalka

Simona Vodopivec Franko je diplomirala iz glasbenega pouka in zborovodstva na Pedagoški akademiji v Ljubljani. Pri profesoricah Nadi Žgur in Alenki Dernač Bunta je študirala solo petje. Posnela je več plošč z ansambloma Ultimat in Alpski kvintet ter z Andrejem Šifrerjem, predvsem pa številne kasete, plošče in zgoščenke s Tonetom Fornezzijem – Tofom in satirično in humoristično skupino Moped show, v kateri je sodelovala kar petnajst let. S Tofom je zakrivila tudi monomuzikal Po čem je slava in Ne streljajte na Simono H2O, v Šentjakobskem gledališču je nastopila v muzikalu Nunsense v postavitvi Mojce Horvat, z Bojanom Adamičem pa je posnela tudi nekaj kaset z otroškimi pesmicami in šansoni. Več let je vodila glasbeno radijsko oddajo Glasba je življenje ter pripravljala popularno tedensko rubriko Simona Vodopivec glasbeno zaslišuje znane Slovence v časopisu Dnevnik. Iz teh pogovorov je kasneje nastala knjiga Klepeti v B-duru.

Simona je ustanovila glasbeno delavnico Musiké v Radovljici, kjer si je začela izmišljevati projekte, zaradi katerih pogosto boli glava predvsem njenega moža v vlogi producenta. Bila je idejna pobudnica izjemno uspešnega muzikala Moje pesmi, moje sanje, ki je nastal v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj. V njem je nastopila v vlogi Marije, obenem pa prevzela tudi glasbeno vodstvo. V podobni vlogi – kot pobudnica, pevska voditeljica ter pevka in igralka je nastopala tudi v muzikalu Ljubim te – spremeni se! in kabaretu Moped show v živo.

Sodeluje v glasbeni skupini Link.Art, ki v zanimivi zasedbi (vokal, čembalo, kontrabas, kitara, violina, viola, mandolina, harmonika, flavta, ukulele, tolkala …) križari med različnimi glasbenimi stili in državami ter glasbo povezuje z dramskimi vložki.

V najuspešnejšem slovenskem muzikalu Mamma Mia! igra glavno vlogo Donne, sodelovala pa je tudi kot strokovna sodelavka v procesu produkcije.

Kot protiutež  »show businessu« se v prostem času posveča glasbeni terapiji.