Patrik Greblo

Patrik Greblo

Glasbeni vodja, Vloga: Johnny Casino

Patrik Greblo se je rodil leta 1972 v Kopru.

Leta 1995 je na »Berklee College of Music« v Bostonu zaključil študij aranžiranja in kompozicije, v dirigiranju je se izpopolnjeval pri Georgeu Monseurju in Georgeu Pehlivanianu.

Kot glasbeni vodja glasbeno-scenskih predstav je sodeloval pri slovenskih produkcijah muzikalov Mala prodajalna groze (Little Shop of Horrors), Juri Muri v Afriki, Avenija Q (Avenue Q), Mamma Mia!, televizijskih oddaj (Povabilo na ples, Zlatolaska, Zvezde pojejo, Parada), državnih proslav in orkestrskih spektaklov v Sloveniji in na tujem (2 Cellos, Avseniki, Eroika, idr.).

Bil je glasbeni in programski vodja založbe Helidon, direktor Avditorija Portorož, od leta 2012 pa je vodja Glasbene produkcije RTV Slovenija.

Je avtor oz. soavtor preko 300 glasbenih del za najrazličnejše zasedbe, predvsem popevk, scenske glasbe in instrumentalnih del za različne glasbene sestave. Zanje je prejel več nagrad na glasbenih festivalih v tujini in doma, med drugim je bil na festivalu Slovenska popevka avtor kar treh zmagovalnih skladb: Belo nebo (Anika Horvat, 2006), Šopek maka (Anžej Dežan, 2008) in Otok ljubezni (Darja Švajger, 2010).