Niko Krhlanko

Niko Krhlanko

Roger

Niko Krhlanko je bil rojen leta 1997 v Ljubljani. Prihaja iz Vojnika pri Celju. V muzikalu Briljantina sodelujem kot igralec, v vlogi enega izmed Dannijevih prijateljev, Rogerja.

Obiskoval je Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije, smer medijski tehnik in jo kot zlat maturant zaključil leta 2016. Šolanje sedaj nadaljuje na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani, kjer študira medijsko produkcijo.

Muzikal Briljantina je njegov prvi večji projekt. Igral je že v filmu Vloga za Emo, kot pevec pa se je pokazal na koncertu orkestra Big Band Žabe ter kot član vokalne skupine Džezkapela, pod vodstvom Sanje Poljšak Pesan. Skozi obdobje srednje in osnovne šole je obiskoval glasbeno šolo, kjer je osem let igral prečno flavto. Kasneje se je pričel ukvarjati tudi s plesom.

V srednji šoli je njegovo zanimanje pritegnila TV in filmska produkcija. V času, ko je obiskoval srednjo šolo, je ustvarjal program za spletno televizijo ViTV. Ob nastajanju filma Vloga za Emo je ustvaril krajši film o nastajanju »Making off«, kmalu za tem pa je režiral ter ustvaril tudi prvi kratek igrani film Prečrtam jutri.