Nika Mlekuž

Nika Mlekuž

Ča-Ča (Cha- Cha)

Nika Mlekuž se je rodila leta 1980 v Ljubljani.

Leta 2006 je diplomirala na Fakulteti za turistične študije Portorož – Turistica in pridobila naziv Diplomirana organizatorka turizma.

S prvimi plesnimi koraki se je srečala pri osmih letih, ko je začela plesati v plesni šoli Mojce Horvat. Do 14. leta je v skupini tekmovala na državnih in evropskih prvenstvih. Kasneje jo je pot zanesla v samostojne plesne vode.

Sodelovala je z različnimi plesnimi skupinami, s katerimi je veliko nastopala na prireditvah in televizijskih oddajah kot so Športnik leta, Slovenski pozdrav, Slovenska popevka. S slovenskimi in hrvaškimi glasbeniki je nastopala na koncertih in v glasbenih spotih (Rok’n’band, Čuki, Kingston, Davor Radolfi). Z različnimi slovenskimi koreografi je sodelovala pri večjih plesnih projektih, kot so celovečerne plesne predstave (npr. Back to the roots in Welcome to the future). Več let je plesala na prireditvah Miss športa, s katero so se podali na turnejo po Sloveniji, Hrvaški, Madžarski in Slovaški.

Z gledališčem se je prvič srečala leta 2007, ko je nastopala v gledališki igri Lepa Vida v SNG Maribor. Njen drugi večji izziv je bil muzikal Mamma Mia! v katerem še vedno nastopa. V Briljantini nastopa kot igralka in plesalka.

Plesno znanje je izpopolnjevala v New Yorku v Broadway dance centru, kjer je zaključila International student visa program. Še vedno pa se izobražuje in nabira plesne izkušnje v plesni šoli Mojce Horvat.