Nastja Vodenik

Nastja Vodenik

Rizzo, Liza (Frenchy) in Spremljevalni vokal

Nastja Vodenik je rojena leta 1991.

Petje in ples jo spremljata od otroštva. V osnovnošolskih letih je pela v osnovnošolskem zboru in zboru Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je tudi zaključila nižjo glasbeno šolo iz klavirja. Solistično je nekajkrat nastopila na festivalu Korajža velja.

Po končani osnovni šoli se je aktivneje posvetila treniranju latinsko-ameriških plesov. V devetletni karieri je s partnerjem kot dvakratna državna podprvakinja in članica slovenske državne reprezentance Slovenijo zastopala na svetovnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih po svetu in doma.

Po končani plesni karieri se je posvetila petju. Solistično se izobražuje pri Maji Bevc. Leta 2012 je zaigrala v mladinski produkciji muzikala Aladin v organizaciji Festivala Velenje. Od leta 2012 je članica a-cappella zasedbe Perpetuum Jazzile. Pridobila je obsežno število odrskih izkušenj in imela priložnost nastopiti tako z velikimi imeni slovenske glasbene scene kot tudi svetovne glasbene industrije: skupina Toto, Mika, Darlene Love, The Swingle Singers, The Real Group in drugi. Je  ena izmed članov ekipe umetniškega vodstva in koreografinja skupine Perpetuum Jazzile. Kot koreografinja poučuje tudi različne a-cappella skupine in zbore doma in v tujini. Poleg tega je članica a-cappella skupine Bassless, ki se je uspešno predstavila v 4. sezoni šova Slovenija ima talent. Poje tudi v ženskem swing triu Ladybugz in skupini Sam’s Fever. V času, ki ostane, priložnostno sodeluje pri različnih projektih kot spremljevalna vokalistka.

Muzikal je od nekdaj njena strast in enkratna priložnost, da svoji veliki ljubezni – petje in ples – združi  z igro.