Milica Cerović

Milica Cerović

Koreografinja

Milica Cerović se je rodila leta 1979 v Novem Sadu.

Diplomirala je iz teorije plesa na fakulteti umetnosti scenskega izvajanja na univerzi v Parizu in je študentka magisterija na inštitutu za umetniški ples v Beogradu.

Je koreografinja, plesalka, plesna kritičarka in pedagoginja. Organizira številne plesne delavnice. Deset let je kot plesalka in koreografinja sodelovala na mednarodnih plesnih tekmovanjih v show danceu.

Pripravila je koreografije za predstave Mali princ, Životinjsko carstvo, Rumunija 21, Radi mi svašta, Vojvodjanska rapsodija, serijo Na slovo na slovo, za znani televizijski oddaji Ja imam talenat in Operacija trijumf, za lokalne izbore za pesem Evrovizije v Srbiji, na Hrvaškem in v Makedoniji, za otroško Evrovizijo ter za predstavnika Srbije na Evroviziji leta 2010 na Norveškem ter leta 2015 v Avstriji.

V Pozorištu na Terazijama deluje kot koreografinja, plesalka in pedagoginja. Pripravlja kritike sodobnega plesa za časopise Orkestra, Danas, Dnevnik in za Radio Beograd II. Je ustanoviteljica in organizatorka festivala uličnega plesa Dancing City. Dela tudi kot kreativna direktorica glasbenega programa pri oddaji X factor Adria.