Maja Šalamon

Maja Šalamon

Džen (Jan)

Maja Šalamon se je rodila leta 1995 v Celju.

Že vrsto let se ukvarja s skladateljstvom. Njen cilj je, da bi skladateljstvo postalo njena kariera, saj ljubi ustvarjanje glasbe in čustveno povezovanje poslušalcev z njo. Njena ljubezen do glasbe se je prvič izrazila pri treh letih, saj je že takrat pokazala zanimanje za kljunasto flavto in klavir. V vrtcu se je udeleževala pevskega zbora in dramskih iger. Pri šestih letih je začela s plesnimi vajami hip hopa in z glasbeno šolo. V glasbeni šoli je pela z raznimi pevskimi zbori, sodelovala z ORF orkestrom ter se učila violino in klavir.

Ko je bila stara 9 let, je odpotovala v Avstralijo, kjer se je začela učiti flavto. Sodelovala je pri različnih projektih in na koncu osnovne šole dobila pokal za najboljšo vsestransko glasbenico v vseh letih osnovne šole. V srednji šoli je začela igrati še klarinet. Igrala, pela in plesala je tudi v šolski produkciji muzikala Briljantina in bila solistka na piccolu in flavti v muzikalu Čarovnik iz Oza. V srednji soli se je pridružila več različnim delavnicam z orkestri in skladatelji kot je Johan De Meij. Leta 2010 je bila sprejeta v program za mlajše na konservatoriju za glasbo v Queenslandu in isto leto delala prakso pri Australian Army Band.

Leta 2012 se je preselila nazaj v Slovenijo. V Sloveniji je sodelovala pri muzikalu Žaba Greta, zdaj pa napreduje s Saleškim akademskim pevskim zborom, solo petjem, djingom in raznimi nastopi in festivali. Ko se je muzikal Žaba Greta zaključil, je Maja zelo pogrešala proces muzikalov ter združenje petja, plesa in igranja. Zelo se veseli produkcije Briljantine, v kateri bo igrala vlogo Džen.