Jug Radivojević

Jug Radivojević

Režiser

Jug Radivojević se je rodil leta 1972 v Beogradu.

Diplomiral je iz gledališke in radijske režije na Fakulteti dramskih umetnosti na Univerzi v Beogradu pri profesorju Svetozaru Rapajiću.

Režiral je prek sto predstav v Srbiji in sosednjih državah. Na številnih domačih in tujih festivalih je prejel mnoge nagrade tako za režijo kot za celotne predstave: Sterijino pozorje, Joakim Vujić, Joakim fest, Dani klasike, JoakimInterfest, Dani komedije, Nušićevi dani, FESTIĆ, Borini pozorišni dani, Teatar u jednom dejstvu, Villanveva Havana na Kubi, Međunarodni pozorišni festival za decu v Kotorju, Međunarodni pozorišni festival za decu v Banjaluki, mednarodni gledališki festival na Kubi, mednarodni festival lutkovnih gledališč v Abakanu (Rusija), Festival kamernog teatra Risto Šiškov v Strumici (Makedonija).

Je prejemnik nagrade iz fonda Dr. Huga Klajna za najboljšega študenta režije leta 1993/94, nagrade Nušićeva statua v Smederevu, državnega priznanja Zlatna značka Kulturno prosvetne zajednice Srbije, Srebrnog prstena sa likom Joakima Vujića, letnih nagrad v Pozorištu na Terazijama in v Pozorištu Boška Buha.

V letih 2000 do 2004 je bil stalni režiser v Jugoslovenskom dramskom pozorištu v Beogradu. Od leta 2004 do 2017 je delal kot docent na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Ukvarja se tudi s filmsko in televizijsko režijo.