Gašper Oblak

Gašper Oblak

Dreko (Doody)

Gašper Oblak se je rodil leta 1991 v Ljubljani. Zaključuje študij tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Nad petjem se je navduševal že od malih nog. Prepeval je v šolskem zboru, med letoma 2003 in 2009 pa tudi v Mladinskem  zboru RTV Slovenija, kjer je tudi prvič nastopal v muzikalu Čudežno drevo. Kot 12 letni fant je pred polnim Trgom republike v spremstvu simfonikov RTV Slovenija nastopil na  proslavi ob dnevu državnosti.

Od srednje šole naprej redno obiskuje ure solo petja. Leta 2012 je bil izbran na razpisu ter se na evropski turneji, kot spremljevalni vokal, na odru v Padovi, pridružil pevcu Mika, mesec kasneje pa na njihovo povabilo še na koncertu v Londonu.

Občasno snema oglase za Slovenijo in tujino.

Po ogledu nekaj muzikalov na WestEndu v Londonu je spoznal, da je to tisto, v čemer se najbolj najde. Tako je v sezoni 2013/2014 v stranski vlogi nastopal v slovenski uprizoritvi muzikala Uscana vas (Urinetown). Trenutno pa igra v treh muzikalih, ki osvajajo odre po Sloveniji: Mamma mia!, Veronika Deseniška in Alpska saga. Na področju petja, plesa in igre se stalno izobražuje tako v Sloveniji kot tudi v tujini (predvsem v Londonu).

Pravi, da ga oder izpopolnjuje in na njem neizmerno uživa in da bo to z veseljem počel tudi v prihodnje.