Ana Ferme

Ana Ferme

Marty in Spremljevalni vokal

Ana Ferme se je rodila leta 1995 v Celju.

Je absolventka študijske smeri fizioterapija na Almi Mater Europaea v Mariboru. Kot osnovnošolka je šest let obiskovala nižjo glasbeno šolo (klavir), že več kot 11 let pa se izpopolnjuje v solo petju. Njena zdajšnja mentorica je Željka Predojević Korošec.

Že kot otrok je rada nastopala. V osnovni šoli so pripravili kar nekaj dramskih uprizoritev, v srednji šoli pa so se lotili muzikala Mamma mia!, kjer je nastopila v vlogi mame Donne. Kmalu za tem je sledil precej večji projekt, sodelovanje v prvem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni. Tam jo je opazil bobnar Nine Pušlar, Tomi Purich, in jo povabil k sodelovanju na festivalu Melodije morja in sonca, na katerem že tri leta sodeluje kot spremljevalna pevka. Nekaj mesecev za tem je sledilo novo povabilo in postala je spremljevalna pevka in stalna članica skupine Nine Pušlar. Pred letom dni je na predizboru za pesem Evrovizije – Ema 2017 kot backvokalistka nastopila pri pevki Lei Sirk in pevcu Clemensu.

Zelo veliko nastopa in se izpopolnjuje. Njen najljubši muzikal je Briljantina, zato je vloge in možnosti sodelovanja še toliko bolj vesela.