Konferenca za novinarje

V sredo, 28. februarja, je bila v ljubljanskih Križankah konferenca za medije. Na njej sta producent ter direktor podjetja Prospot d.o.o., gospod Jurij Franko in direktor ter umetniški vodja Festivala Ljubljana, gospod Darko Brlek, predstavila člane kreativne ekipe. Igralce in plesalce, ki bodo sodelovali v muzikalu Briljantina.

Briljantino pripravlja kreativna ekipa: Producent: Jurij Franko, Režija: Jug Radivojević, Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj, Prevod besedila in dialogov: Boštjan Gorenc – Pižama,

Glasbeno vodstvo: Patrik Greblo, Strokovno svetovanje: Simona Vodopivec Franko, Koreografija: Milica Cerović, Scenografija: Aleksandar Denić, Kostumografija: Tatjana Radišić, Pomočnik koreografije: Matevž Česen, Zborovodja: Tomaž Pirnat.

Vlogo Sandy in Dannya bosta igrala Saša Lešnjek in Luka Markus Štajer. Ostale igralske vloge si bodo razdelili Maša Medved, Mariša Jagodič, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Gašper Oblak, Žiga Lukman, Niko Krhlanko, Matevž Derenda in Klemen Mramor. V igralski zasedbi bodo poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej in Domen Valič.

V plesno-pevskem zboru se bo izmenjevalo več kot 30 plesalcev in pevcev.

V predstavi bo nastopilo sedem vrhunskih  glasbenikov pod vodstvom neumornega maestra Patrika Grebla.

Prvi skupni projekt Festivala Ljubljana in Prospota je bil muzikal Mamma Mia!, ki se ga spominjamo po rekordnem številu ponovitev predstav v Križankah. Mamma Mia! v gledanosti še naprej ruši rekorde.

Premiera muzikala Briljantina bo 18. junija v ljubljanskih Križankah. Predvidenih je tudi več ponovitev v juniju in avgustu.

Vstopnice se bodo začele prodajati v ponedeljek, 5. marca, točno ob 12. uri na spletni strani eventim.si, in na vseh prodajnih mestih Eventima.

Muzikal Briljantina je bil premierno uprizorjena leta 1971 na odru »Kingston Mines Theatre« v Chicagu.  Gre za zgodbo o skupini dijakov v času zlate dobe rock’n rolla, o ljubezni in dozorevanju mladih. K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta in pevka Olivia Newton John.